Pitanja

Odakle potječu proizvodi?

Proizvode MD medicinske kolagenske terapije u skladu sa strogim europskim propisima proizvodnje proizvodi međunarodna farmaceutska tvrtka u Italiji, u Milanu. Tvrtka svoje proizvode prodaje više od trideset zemalja širom svijeta.

Tko bi trebao primjenjivati ?

Primjenu GUNA MD kolagenske medicinske terapije preporučujemo u slučaju svih mišićno-koštanih bolova. Dakle, može se primijeniti kod osoba koje se žale na mišićno – koštanu bol uzrokovanu degenerativnim porijeklom, zbog istrošenosti, kalcifikacije, zbog upala, prekomjerne istegnutosti, kao i zbog sportskih ozljeda, bile one od kostiju, mišića, zgloba ili nervnog, vezivnog tkiva.

Koliko dugo traje jedan tretman?

GUNA MD kolagensku medicinsku terapiju, ovisno o jačini bolova, preporučujemo kao tretman prema općem protokolu:

-u akutnom slučaju prva dva tjedna dva puta tjedno, u druga dva tjedna po jedan tretman tjedno, a zatim dvotjedno daljnja 1 injekcija 5-10 puta jedna injekcija dvotjedno

-u kroničnom slučaju tjedno jedna injekcija 5-10 puta, a zatim nakon tretmana 3-6 mjeseci potreban je 1-1, tzv. podsjetni tretman.

Koliko košta terapija?

GUNA MD kolagenska medicinska terapija u privatnoj ordinaciji može se koristiti uz plaćanje za usluge, odnosno u specijalističkim ordinacijama te u ordinacijama liječnika opće prakse uz plaćanje naknade. Cijenu terapije određuje određena specijalistička ordinacija, odnosno privatni ordinirajući liječnik. O cijeni se raspitajte kod liječnika koji primjenjuje tretman. Popis liječnika koji primjenjuju terapiju i specijaliziranih ordinacija možete pogledati na našoj web stranici /www.guna.hr/.

Može li se kupiti u ljekarni?

Da, trenutno se proizvodi mogu kupiti u ljekarnama.

Tko može obavljati tretman?

Bilo koji liječnik koji je sudjelovao u našoj edukaciji. Cilj nam je da osobama koje pate od mišićno-koštane boli terapija bude dostupnija, zbog toga kontinuirano proširujemo krug liječnika koji se bave GUNA MD kolagenskom medicinskom terapijom.

Koje su kontraindikacije?

Apsolutne kontraindikacije dosad nisu poznate, ali je potreban pojačan oprez u slučaju uzimanja sredstava protiv zgrušavanja krvi, kod aktivnih kožnih procesa (npr. crveni vjetar/erizipel), u trudnoći, dojenja i malignih (zloćudnih) procesa.

Koje su nuspojave?

Do sada nema prijavljenih nuspojava. Ako postoji sumnja na preosjetljivost na neku komponentu, prije uporabe treba provesti tzv. test na podlaktici.

Na mjestu ubrizgavanja privremeno se može pojaviti blago crvenilo, trnjenje, ponekad mala plava mrlja. Dan nakon tretmana ponekad se može prolazno pogoršati stanje i doći do glavobolje što se može spriječiti i ukloniti s puno unosa tekućine.

Je li to simtomatska terapija?

Ne, GUNA MD kolagenska medicinska terapija uzročna je terapija jer njezine komponente i primjena tretmana rezultiraju učinkovitim poboljšanjem, vraća funkcioniranje oštećenog tkiva, obnavlja i jača spojeve oko zglobova.

Može li se primjeniti s drugim tretmanima?

Da, može se dati svim dobima, zajedno sa svim sredstvima, metodama. Naravno MD medicinska kolagenska terapija i sama je po sebi učinkovita u ublažavanju boli organa za kretanje. Tražite mišljenje liječnika koji primjenjuje terapiju vezano za predloženu primjenjivost proizvoda.

Što mogu očekivati od tretmana?

Učinkovitost i potpomagajući utjecaj MD medicinske kolagenske terapije su postupni.

Obnovom ili poboljšanjem fizioloških stanja određeni problem organa za kretanje može se liječiti ne samo simptomatski nego i uzročno.

Djeluje li odmah i brzo?

Ne, MD medicinska kolagenska terapija nema izravni analgetski učinak. Njezina primjena preporučuje se kao tretman kako bi mogla pokazati obnavljajući, poboljšavajući učinak te smanjuje ili otklanja bol, smanjuje napetost mekog tkiva i kao rezultat toga poboljšava se protok krvi, opskrba kisikom u tom području, a to pomaže u obnovi tkiva. Istodobno, s tim posebnim sastojcima može ojačati sustav organa za kretanje, spojeve oko zglobova i tetive koje podupiru zglobove, odnosno ligamente koji se tijekom ozljede mogu istegnuti i djelomično puknuti. Upala uzrokovana ozljedom izaziva negativan proces čijim se prekidom i poboljšanjem fizioloških stanja određeni problem organa za kretanje može liječiti ne samo simptomatski nego uzročno.

Je li MD medicinska kolagenska terapija tretman lijekovima?

Ne, proizvodi MD medicinske kolagenske terapije na području Europske unije jedinstveno se smatraju liječničko – tehničkim sredstvima III. kategorije, a glavni sastojak je sterilni kolagen. Znanstveno je dokazano da se učinkom kolagenske terapije smanjuju simptomi boli organa za kretanje.

Je li ovaj tretman u obliku tableta?

Ne, MD medicinska kolagenska terapija je tretman injekcijama koju možete primati samo od liječnika. Tankom 30G iglom oko zgloba dajemo injekciju u bolne/ ili akupunkturne/ točke, površinski ili, ako je osoba kvalificirana, u zglob.

Što sadrže proizvodi?

Glavni sastojak preparata MD medicinske kolagenske terapije je sterilni kolagen. Dodatni sastojci su vitamini, antioksidansi i biljni ekstrati kako bi se postigao optimalan učinak.