O Guni

GUNA S.p.a. je vodeća tvrtka u području integrativne medicine više od 30 godina.

GUNA  (GUNA S.p.a.) je jedna od najvažnijih farmaceutskih tvrtki u Italiji u području biološke medicine, te ostvaruje dobit od preko 60 mil. eura.  1989. godine talijansko Ministarstvo zdravlja je GUNI odobrilo proizvodnju lijekova. Glavno postrojenje (Milano, Via Palmanova 69) nalazi se na površini od oko 60.000 m2 i smatra se jednim od najmodernijih farmaceutskih laboratorija u svijetu.

GUNA ima dva glavna postrojenja u Milanu:

GUNA Laboratorij – Milano, Via Palmanova 69, za proizvodnju nisko doziranih lijekova, medicinskih pripravaka i kozmetike.

GUNA Laboratorij – Milano, Via Vanvite Ili 6, za proizvodnju Bachovih kapi.

GUNA zapošljava više od 250 radnika, koji rade u odjelu proizvodnje, logistike, administracije, marketinga i medicinsko-znanstvene informacije.

GUNA proizvodi se izvoze u preko 40 zemalja svijeta. Zbog povećane potražnje inovativnih i modernih zdravstvenih rješenja iz SAD-a, GUNA se proširila na Sjevernu Ameriku.

GUNA američka podružnica nalazi se u Whitehallu (PA) te je otvorila svoja vrata 2006.godine donijevši najmodernija rješenja GUNA Metode i GUNA proizvodnje.

GUNA  danas ima više od 70 proizvoda koji su uvršteni na listu FDA (Uprava za hranu i lijekove).

GUNA  je revolucionalizirala medicinu homeopatije i estetsku medicinu kombinacijom znanstvene i terapijske primjene s načelima prirode. Kao tvrtka kojoj je u interesu dobrobit i zdravlje pacijenata koji koriste proizvode, kao i zadovoljstvo liječnika i farmaceuta koji te proizvode propisuju, Guna je dokazala svoju strast za postizanjem izvrsnosti, predanost etičkim načelima, te predanost ka unaprijeđenju međunarodnog ugleda za znanost i medicinska istraživanja.

GUNA promiče brojna klinička i temeljna istraživanja koja se provode u skladu sa znanstvenim standardima (npr. alergijska astma objavljena u “Plućna farmakologija i terapija”) te izdvaja velika novčana sredstva za istraživanja i razvoj.

GUNA  ima i vezane djelatnosti koje uključuju intenzivan program kontinuirane medicinske edukacije za liječnike (seminiari i e-učenje) kao i objavu stručnih časopisa na engleskom jeziku, PHYSIOLOGICAL REGULATING MEDICINE” (“FIZIOLOŠKA REGULACIJSKA MEDICINA).

GUNA također podupire nekoliko udruga koje provode edukacije liječnika i farmaceuta. Od svog osnutka, tvrtka ima stratešku ulogu u pružanju edukacije, na način da organizira veliki broj seminara, tečajeva i višegodišnjih školskih programa, kao i potporu medicinskim udrugama za organiziranje edukacije. Znanstvene informacije i programi edukacije provode se u više od 30 zemalja, gdje GUNA izvozi svoje proizvode.

MEDICINA USMJERENA NA ČOVJEKA U SKLADU S PRIRODOM je načelo GUNE  koja prihvaća koncept zdravlja i dobrobiti kao jedinstvo tijela, emocija, duha i uma. Novi način tumačenja koncepta zdravlja i bolesti za sve veći broj ljudi je u skladu s terapijskim principima Gune. Liječnici i formule surađuju sa zamršenim i dinamičnim balansom svih komponenti kako bi se kod pacijenta postigla obnova vlastitih iscjeliteljskih sposobnosti. Lijekovi su zamišljeni da stimuliraju organizam vodeći se propisima tako da je moguće postići i održavati još skladnije stanje zdravlja, ljepote i vitalnosti. Riječ GUNA na Sanskritu znači “životna energija svih živih bića”.

2010. su kroz sustav uređenja kakvoće UNI CEI EN ISO 13485 ovjerili proizvodnju i promidžbu MD medicinskih kolagenskih proizvoda.
2013. su proslavili 30. rođendan svog postojanja
2014. je Instituto Superiore di Sanitá omogućil ubrajanje  GUNA MD medicinskih kolagenskih proizvoda  u  grupu medicinskih proizvoda klase rizika III.
2015. dozvola od Halmed-a i početak promidžbe u Hrvatskoj.