GUNA Bioterapija – Guna kolagenska terapija

GUNA Bioterapija   je inovativna medicinska terapija zasnovana na stimulaciji kolagena u potkožnom vezivnom tkivu.

GUNA Bioterapija  je siguran tretman, sadrži samo prirodne tvari, ne znači umjetnu intervenciju u organizam.
GUNA Bioterapija   predstavlja  idealan tretman za liječenje triju kliničkih slučajeva u ortopediji i traumatologiji:

 • patologija izazvanih preopterećenjem,
 • process starenja koji oštećuje tkivo, primjerice kosti, tetive, ligamenti, mišići i općenito ekstracelularni matriks,
 • degenerativne kroničke upalne procese  traumatskog  podrijetla.

Pouzdani epidemiološki podaci koji su dobiveni u Italiji pokazuju da 15-20% populacije pati od patologija koje uključuju osteo-artro-miofascije (koje su bolje poznate pod nazivom reumatske bolesti) te predstavljaju 70% pacijenata koji imaju kronične bolesti.
Reumatske bolesti (upala i/ili degenerativna bolest vezivnog tkiva) su karakteristične po nedostatku i poremećaju kolagena. Posebna karakteristika Guna MD kolagenskich medicinskich proizvoda koji sadrže kolagen i pomoćne sastojke je to što nudi inovativan pristup liječenju bolesti koje utječu na mišićni sistem. Pomoćni sastojci prirodnog su podrijetla i omogućuju bolje i ciljano pozicioniranje kolagena u određena područja.
Guna MD kolagenske injekcije su periartikularne, intraartikularne, intramuskularne i intradermalne. Kolagen daje mehaničku potporu koja ima pozitivan utjecaj na stabilizaciju zglobova hipermobilnost, pokret, bol i kvalitetu života.

Guna MD kolagenski medicinski proizvodi imaju strukturnu ulogu: zamijeniti, ojačati, zaštititi i izgraditi strukturu hrskavice, tetiva, ligamenata, zglobne čašice, itd. čime se poboljšava histološka struktura kolagenskih vlakana svih anatomskih struktura koje su sačinjene od kolagena. To omogućuje mehaničku potporu pogođenih područja.

Guna MD kolagenski medicinski proizvodi pokazuju učinkovitost u etiološkom liječenju akutne i kronične benigne boli koja utječe na koštano-mišićni sustav, zahvaljujući pomoćnom i sekundarnom protuupalnom djelovanju brojnih pomoćnih supstanci koji su u proizvodu sadržani, ali se ne mogu i ne smiju smatrati analgeticima. Smanjenje bolnih simptoma je samo sekundarno djelovanje, npr. za stabilizaciju zgloba što rezultira smanjenjem stimulacije nociceptivnih završetaka.

 Zašto koristiti Guna MD kolagenski medicinski proizvod?

 

   • UČINKOVITOST

Obnavlja i jača oštećene anatomske strukture, Guna MD kolagenski medicinski proizvod poboljšava pokretljivost i funkcionalnost, te izravno djeluje na bol.

   • MEHANIZAM DJELOVANJA 

Guna MD kolagenski medicinski proizvod obavlja potporno djelovanje u određenim načinima primjene.

   • PRIRODNO PODRIJETLO

Kolagen (ekstrakt svinjskog podrijetla) i pomoćne supstance su prirodnog podrijetla.

   • INOVACIJA

Kolagen koji se koristi za proizvodnju Guna MD kolagenskog medicinskog proizvoda rezultat je triju različitih proizvodnih procesa koje provodi Guna Laboratorij (tangencijalno filtriranje, sterilizacija i kontrola molekularne težine).

   • SIGURNOST

Zahvaljujući primjeni najsuvremenijih proizvodnih procesa Guna Laboratorij je dobio čisti proizvod, sa standardiziranom molekularnom težinom. Guna MD kolagenski medicinski proizvod ima kemijsko-fizička svojstva koja garantiraju sigurnost u kliničkoj upotrebi.

   • VISOKA PODNOŠLJIVOST

Nema nuspojava, niti su uočene alergijske reakcije i interakcije proizvoda. Blago crvenilo na mjestu ubrizgavanja moguće je zbog mehaničkog djelovanja igle.

   • VISOKA USLUŽNOST I ZADOVOLJSTVO PACIJENTA

Zahvaljujući mehanizmu djelovanja, nepostojanju nuspojava i visokoj stopi uspješnosti, primjena Guna MD kolagenskog medicinskog proizvoda priznata je od strana pacijenata. Proizvod zadovoljava očekivanja pacijenata i liječnika.

   • ŠIROK SPEKTAR PRIMJENE 

Guna MD kolagenski medicinski proizvod može biti korišten u liječenju poremećaja različitog podrijetla (zbog prekomjernog trošenja, starenja ili ozlijede), te u različitim medicinskim poljima (reumatologija, ortopedija, rehabilitacijska medicina, traumatologija, sportska medicina, anti-age…) kao i opće medicine.

   • JEDNOSTAVNA PRIMJENA

Guna MD kolagenski medicinski proizvod se može koristiti za subkutano, intradermalno, intramuskularno, periartikularno i intraartikularno ubrizgavanje.

   • SVESTRANOST

Guna MD kolagenski medicinski proizvod se može koristiti pojedinačno ili u kombinaciji sa drugim lijekovima. Ne postoje kontraindikacije za pacijenta koji je podvrgnut farmakološkim ili drugim osteopatskim terapijama ili nekoj drugoj vrsti rehabilitacije. Guna MD kolagenski medicinski proizvod se može primijenjivati prije ili poslije operativnog zahvata.

Je li moguće usporiti degenerativne procese i potaknuti oporavljajuće procese koštano-mišićnog sustava?

Tkivo koštano-mišićnog sustava može biti oštećeno zbog:

   • prekomjernog korištenja
   • fiziološkog procesa starenja
   • traumatskih događaja (odnosi se na upalnu komponentu)

Guna MD kolagenski medicinski proizvod predstavlja terapijski alat koji je idealan za oporavak, procese nadomještanja koji su neophodni u obnovi oštećenog tkiva.

Zašto je kolagen bitan za oporavak i procese nadomještanja?

Kolagen predstavlja 5-6% tjelesne težine i to je najobilniji protein kod sisavaca.

Kolagen je glavni sastojak ligamenata, tetiva, kosti, hrskavice, mišića, kože i izvanstanične matrice (ECM).

Najmanja podjedinica kolagena je tropokolagen koji nastaje uzastopnim jedinicama glukoze/galaktoze i 4 aminokiseline (prolin, hidroksiprolin, glicin i lizin).

Guna MD kolagenski medicinski proizvod sadrži samo kolagen u obliku tropokolagena, koji je supstrat endogenog enzima lizin-hidroksilizin. Oni ne pokazuju nikakvo farmakološko djelovanje jer normalni metabolizam/katabolizam kolagena ostaje nepromijenjen.

Zašto svinjski kolagen?

Kolagen sadržan u Guna MD kolagenskom medicinskom proizvodu je kolagen tipa I, svinjskog podrijetla. Bolji je od goveđeg kolagena jer je najsličniji ljudskom kolagenu. Odabir svinjskog kolagena jamči visoku razinu sigurnosti zahvaljujući vrlo niskoj imunogenosti. To ga čini jednim od glavnih odabira za brojne primjene u medicinsko estetskom području, uključujući proizvodnju umjetnih implatanata i kožno-kozmetičkih umetaka.

Koji je cilj ubrizganog kolagena?

Guna MD kolagenski medicinski proizvod se ubrizgava tamo gdje je „potrebno“ kako bi se zamijenilo, ojačalo, restrukturiralo ili zaštitilo tkivo koštano-mišićnog sustava, poboljšavajući tako anatomsku strukturu i funkciju kolagenskih vlakana, a istodobno pružajući mehaničku podršku okolnog područja.

Kada je pravo vrijeme za Guna MD kolagenski medicinski proizvod?

Guna MD kolagenski medicinski proizvod je idealan tretman za 3 klinička slučaja u ortopediji-traumatologiji:

   • patologije prekomjernog trošenja tkiva
   • proces starenja koji utječe na tkivo mezoderma, kao što su kosti, tetive, ligamenti, mišići i općenito bolesti izvanstaničnog matriksa degenerativne pojave kod kroničnih i upalnih procesa traumatskog podrijetla.