Iskustva pacijenata

 1. Zahvala prim. dr. Tatjana Cikač – Varaždin (2017)
  Mojoj majci, K. B. (78), Varaždin, dijagnostricirano je…………te je stavljena na listu čekanja za operaciju kuka. Istrošen kuk bio je razlog jakih svakodnevnih bolova, slabe pokretljivosti, teške depresije i nesanice. Svakodnevno je uzimala nekoliko tableta protiv bolova, depresije i nedostatka sna. Izgubila je svoj smješak i polako se mirila sa slabom pokretljivošću i depresijom. Niste joj dozvolili da padne dublje pa je mama odlučila, u suradnji s dr. Tatjanom Cikač, probati injekcije GUNA MD kolagena (GUNA MD-HIP).  Još uvijek se sjećam kako se teško okrenula na bok kad je trebala primiti prvu, imala je bolove 10/10. Kad je primala drugu okret je bio vidljivo lakši, bolovi su bili 8/10 i već se naziralo bolje raspoloženje. Pila je manje tableta protiv bolova i depresije. Treća injekcija bila je iznenađenje za mene. Majka se namjestila brzo i lagano. Bolovi su pali na 6/10, okretnija je, počela se smijati, pije dvije tablete protiv bolova dnevno, prije je i po 4, lijek protiv depresije pije samo jednom dnevno a za spavanje povremeno. Mama nije imala nikakve masnice ili druge reakcije na mjestima davanja GUNA MD kolagena. Puno lakše hoda, okretnija je i osmjeh joj se vratio na lice. Puno Vam hvala što ste mojoj majci olakšali čekanje na operaciju. S. B-V,  Čakovec
 2. prim. mr.sc. Gordana Prljević dr med.spec.obiteljske medicine – Krapinske Toplice (2017)
  PRIKAZ  PACIJENTICE KOJA BOLUJE OD OSTEOARTHRITIS-a OBA KOLJENA Pacijentica M.T. rođena 1940. god.
  Od 2008. god. Pacijentica se liječi  u ordinaciji obiteljske medicine i kod ortopeda zbog jakih bolova u oba kojena koji  su imali veliki utjecaj  na kvalitetu života pacijentice. Morala se odreći mogih poslova koje je do tada radila i voljela. Imala je  bolove prilikom hodanja , ali i po noći za vrijeme mirovanja uz grčeve u mišićima  nogu. Sve kretnje u oba koljena  bile su ograničene i bolne . RTG obradom oba koljena vidi se progresija degenerativnih promjena oba koljena , a u desnom manji izljev. Od 2008.god do 2011.god. liječena  analgeticima i povremeno fizikalnom terapijom. 2011.god.zbog pogoršanja  bolova u oba koljena i smanjenja dužine hodanja bez bolova ponovo se javlja ortopedu koji predlaže ugradnju endoproteze koljena koju pacijentica odbija. U terapiju osim analgetika dobiva   i Depo-Medrol   i Xylocaine intraartikularno . Do 2015. god. dužina hodanja bez bola smanjila se na 100m , ulazak u automobil zbog ograničene fleksije   u koljenima je bio gotovo  onemogućen. 2016.god. Krajem 04.mj. započeta terapija infiltracijom sc. kolagena  GUNA MD-Knee i GUNA MD-Poly kroz 10 tjedana 1x tjedno u oba koljena. Nakon  četvrte aplikacije  GUNA MD kolagena bolesnica nema više bolova niti grčeva u mišićima po noći , čini joj se da može i duže hodati bez bolova . Nakon sedme aplikacije GUNA MD kolagena osjetno bolje stanje bolesnice , nema bolova u koljenima niti po danu niti po noći , kretnje u koljenima opsežnije, bezbolne.  Nakon 10 aplikacija GUNA MD kolagena bolesnica jako zadovoljna , osim što nema bolova u koljenima može se baviti poslovima  u vrtu  i oko cvijeća  u dvorištu . Dužina hodanja bez bolova i napora  preko 500 m. Niti 5 mj. nakon aplikacije kolagena nije došlo do pogoršanja  statusa u koljenima.
 3. prim. mr.sc. Gordana Prljević dr med.spec.obiteljske medicine – Krapinske Toplice (2016)
  PRIKAZ  PACIJENTICE KOJA BOLUJE OD OTEOARTROTIČNE PROMJENE I ENTENZOPATIJA KUKA (50 godina)
  U 4. mjesecu 2016. god. javila se pacijentica u ordinaciju zbog bolova u desnom kuku koji traju otprilike mjesec dana.  Po noći ne spava zbog bolova,  šepa  na desnu nogu , ne može se poverati uz brijeg niti stepenice. Kretnje u desnom kuku bolne limitirane. Od terapije uzima analgetike . Nakon pregleda učinjena radiološka obrada koja pokazuje osteoartrotične promjene i entenzopatiju u području tubera sjednih kostiju , a denzitometrija kostiju pokazuje osteopeniju. Bolesnici je predložena terapija GUNA MD kolagenom što je ona prihvatila. Lokalno se u predio desnog kuka aplicirao kolagen MD- Hip i MD-Matrix 1x tjedno kroz 10 tjedana . Nakon terapije GUNA MD kolagenom bolesnica zadovoljna , bez bolova u kuku, kretnje uredne ,može obavljati sve poslove. Šest mjeseci nakon aplikacije GUNA MD kolagena bolesnica se javila u ordinaciju. Dobro se osjeća nema bolove  u kuku u mirovanju , hodu i normalnom životu , ali ako ide uzbrdo i po stepenicama duže vrijeme  ponovo je boli u kuku ali znatno manje nego prije.  Predložila sam joj još 2 održavajuće aplikacije GUNA MD kolagena kroz 2 tjedna MD- Hip i  MD -Matrix. Nakon toga pacijentica zadovoljna bez bolova . Dogovorile smo sljedeću održavajuću dozu za 6 mj. a u slučaju bolova  može i ranije.
 4. Lena from Washington d.c. USA, 2017 May –  25 y.o. – family friend  – day1, day2, day3, day 4.
  My name is Lena, I have been suffering from psoriasis all my life. I have been subscribed so many creams and still nothing helped with my psoriasis. After many years of struggling and eventually giving up, I finally gave one more product a chance, the product name was GUNA STAMIBIO DERM cream.  After only 4 days of using it, applying it on twice a day on the scalp it was  gone. I am so happy and please with this product that after so many creams, I have finally found a product right for me and my psoriasis. Since the last application when my psoriasis was gone, I haven’t applied any cream and it’s been a month now and still it hasn’t returned.