Dermaroller

Dermaroller
Dermaroller

Narudžba : guna@guna.hr  tel: + 385 959 244 487

Derma Roller (valjak prekriven sitnim iglicama) – Često postavljena pitanja:

 Što je Derma roller?

Derma rolleri su postali jako popularni posljednjih desetak godina, te ih mnogo žena i muškaraca koristi za sve vrste problema s kožom: akne, ožiljci, celulit, strije, protiv starenja, bore, te čak za hiperpigmentaciju.

Derma (kožni) roller je maleni cijevasti valjak sa otprilike 200 sitnih mikro-iglica koje, prilikom kotrljanja (korištenja) na koži stvaraju sitne ubode, držeći pritom otvorene pore u kratkom vremenskom periodu. Tijelo reagira kao da je oštećeno, oslobađajući pritom faktor rasta koji stimulira proizvodnju kolagena i elastina, tvoreći tako novu i zdravu kožu. Valjak se može primijeniti na bilo koji dio tijela osim očnih kapaka i usana.

Veličina iglica

0.5mm  1.0mm 1.5mm

dermaroller
Dermaroller

0.25 mm veličina igle

0.25mm veličina igle nije namijenjena za liječenje bora i ožiljaka. Isključivo se koristi za poticanje određenog dijela kože apsorpcijom proizvoda od 10.000 puta. Također može zgusnuti površinski sloj kože koji se naziva „epidermis” – epiderma.

0.5mm veličina igle

0.5mm veličina igle može liječiti fine linije, plitke ožiljke, blage strije, hiperpigmentacije i oštećenja od sunca. Potiče apsorpciju određenog proizvoda od 10.000 puta i može zgusnuti površinski sloj  kože. Igla od 0.5mm se može koristiti jednom tjedno. Tretman je manje bolan od dužih mikroiglica te ima kraće vrijeme oporavka. Korištenje lokalnih anestetskih krema nije potrebno.

0.75 do 1.0 mm veličina igle

Veličinca igle 0.75 do 1.0 mm se može koristiti u liječenju hiperpigmentacija, oštećenja od sunca, blagih do dubokih bora/ožiljaka i strija.

1.5 do 3.0 mm veličina igle

Rolleri sa iglicama veličine 1.5 do 3.0 mm mogu liječiti teže ožiljke i strije. Sigurnije ih je koristiti na tijelu nego na licu. Ovi roleri se koriste za liječenje ožiljaka od opeklina.

Prije upotrebe dermarollera, molimo učinite ova 3 koraka:

 • Provjerite glave iglica u Dermarolleru, ako je igla savijena/zapletena/slomljena, molimo vas da ne koristite Dermaroller jer će to stvoriti još više novih ožiljaka, morate ga baciti i kupiti novi Dermaroller. Ako osjećate da 1 ili 2 iglice povlače vašu kožu dok ju tretirate dermarollerom, morate ga prestati koristiti jer su 1 ili 2 igle savijene. Lako ćete saznati o kojim se iglicama radi ako ih pažljivo promotrite.
 • Operite Dermaroller sapunom i vodom (ja i većina mojih klijenata to rade, ali neki ljude ga žele savršeno čistim pa koriste slanu vodu ili 75%-tni alkohol za čišćenje)
 • Operite lice gelom za pranje prije nego počnete tretirati kožu dermarollerom.

Je li Dermaroller siguran i koliko se koža može zacrveniti?

Tretman ne uključuje injekcije stoga su alergijske reakcije i nuspojave nemoguće. Proizvod je minimalno invazivan, uključuje minimalne ili nikakve zastoje, brzo liječenje i zahtijeva jednostavnu rehabilitaciju.

Odmah nakon Dermaroller terapije izgledat ćete kao da imate blage opekline od sunca, a vaša koža može biti topla i čvršća nego inače. Takav izgled će početi nestajati nakon 1 do 2 sata i potpuno će se oporaviti unutar istog dana. Blago crvenilo je moguće slijedeći dan ili dva.

Što Dermaroller sistem može liječiti?

Dermaroller sistem mogu koristiti žene i muškarci, a brojni pozitivni učinci uključuju:

 • Protiv starenja
 • Protiv bora
 • Tretmani celulita / Smanjenje ili uklanjanje celulita
 • Tretman protiv ćelavosti / obnavljanje kose
 • Tretman hiperpigmentacije
 • Uklanjanje ožiljaka – uključujući i one od akni
 • Zaglađivanje kože
 • Uklanjanje strija

Koliko brzo Dermaroller daje rezultate?

Brzina kojom ćete dobiti rezultate ovisi o tome što liječite i koliko brzo vaše tijelo treba obnoviti zahvaćeno područje. Proces remodeliranja kože može trajati mjesecima nakon svakog korištenja Dermaroller tretmana, ali zapaženi rezultati se mogu vidjeti u roku od tjedan dana! Vaša koža se prirodno obnavlja svakih 40 dana, tako da uz malo stimulacije promjene mogu biti brze i dramatične.

******

Skidamo poklopac sa igle što predstavlja uvodni korak tako da će vrh igle biti samo 1mm. Ponavljani točkasti ubod se izvodi simultano okomito.